1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Program DIAGNOSTIKA IN DIETETIKA PO TKM - TRADICONALNEM KITAJSKEM ZDRAVILSTVU

V študijskem letu 2017/18 vpisujemo v

TRADICIONALNO KITAJSKO ZDRAVILSTVO (TKM) sloni na temeljnih principih teorije jin in jang in petih elementov, ki so les, ogenj, zemlja, kovina, voda.

Jin in jang sta energijska dipola, moški in ženski princip, ki prežemata vso TKM. Jin izraža ženski princip, čustva, kronično stanje, jang pa moški princip, energijo, akutno stanje. Elementi se pojavljajo v obeh oblikah, jin in jang.

Diagnosticiranje po TKM je zahtevna oblika prepoznavanja in odkrivanja vzroka bolezni in vzroka simptomov. Diagnostik prepoznava energijsko neravnovesje, ki povzroča težave ali obolenje. Bistvo zdravljenja je nasloviti vzrok bolezni in povrniti telesu porušeno ravnovesje.

TKM PROGRAM združuje prehrano (dietoterapija), masažo (ki se imenuje tui-na) in medicinski či kung (kombinacijo telesnih in dihalnih vaj), predvsem pa je usposabljanje usmerjeno v prehranjevanje, ki podpira pravilen pretok energije po meridianih in je usklajeno s tipi teles, letnimi časi ter starostnim obdobjem posameznika.

Predava Lina Lo Faro, iz Italije, specialistka za kitajsko dietetiko, tuinologinja, refleksoterapevtka, z več kot 40-letnimi izkušnjami svetovanja in pomoči ljudem. Lina Lo Faro je študirala in se usposabljala pri svetovno znanih mojstrih TKM; devet let je delala z mojstroma Van-Ghi Nguyen in J. M. Kespy, izpopolnjevala se je v Firencah, Parizu in na Kitajskem, šest let delala v bolnici Satje Sai Babe v Bangaloreju v Indiji.

V svoji dolgoletni praksi je razvila izostren čut za diagnozo in je s svetovanjem o TKM prehranjevanju uspešno pomagala že mnogim. 


Informacije, prijave: info@akademija-zdravilstvo.si, www.akademija-zdravilstvo.si, T: 01/513-11-46; M: 051-377-388

Kontakt

Akademija za zdravilstvo
Inštitut Bion d.o.o.
Stegne 21, 1000 Ljubljana
Tel.:  (01) 513 11 46
M: 051 377 388
E: info@akademija-zdravilstvo.si